Mainos
Mainos

Lasten harrastusten hinnat nousevat - näin hinnat kuriin

Lasten harrastusten hinnat ovat kasvaneet pikku hiljaa vuosien varrella. Asiantuntijan mukaan seuratoimintaa pitäisi tukea entistä enemmän, jotta jokaisella lapsella olisi mahdollisuus tasa-arvoiseen harrastustoimintaan.

– Seurojen toimintaedellytykset täytyy olla kunnossa. Niille pitää antaa julkista tukea, vuokrien ja verojen helpotuksia, varainhankinnan helpotuksia sekä lisää vapaaehtoisia toimijoita tarvitaan. Nämä tekijät lisäävät resursseja ja vähentävät kotitalouksien taakkaa, Haaga-Helia Vierumäen ohjelmajohtaja Kari Puronaho kertoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Hänen mukaansa lasten harrastusten hintataakkaa voisi helpottaa myös sarja- ja kilpajärjestelmien uudistamisella.

– Silloin ei tarvitsisi ympäri maailmaa matkustaa. Lisäksi vaatteita ja välineitä voi kierrättää, Puronaho toteaa.

"Lisää vapaaehtoisia"

Puronaho pitää valitettavana sitä, että vapaaehtoisia on liian vähän seuratoiminnassa mukana. Hän syyttää seuroja huonosta rekrytoinnista.

– Seurat eivät edes etsi kunnolla vapaaehtoisia. Suomi on jäänyt pahasti jälkeen Keski-Euroopan maista. Siellä vapaaehtoistoiminta on paljon suurempaa kuin Suomessa. Suomi oli 15 vuotta sitten hyvä esimerkki vapaaehtoistoiminnasta, mutta nyt tilanne on toinen, Puronaho kertoo.

Hänen mukaansa vapaaehtoistoiminta on äärettömän tärkeää ja se on oiva keino sosiaalisen kanssakäymiseen.

Katso Marjaana Wikmanin juttu: (Huomenta Suomi 7.10.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme