Mainos
Mainos

Lasten huostaanotot halutaan kuriin

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä haluaa vähentää lasten huostaanottojen määrää lakimuutoksella. Uusi lakiesitys velvoittaa kuntia lisäämään lastensuojelun avohuoltoa.

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä aikoo uudistaa lastensuojelulakia niin, että lasten ja nuorten huostaanotot vähenevät. Hyssälän mukaan varhainen puuttuminen lasten tilanteeseen ei toimi, ja lapset joutuvat liiaksi laitoksiin. Myös laitoshoidon kustannukset ovat muutamassa vuodessa yli kaksinkertaistuneet, Hyssälä arvioi.

Väli-Suomen sanomalehtien mukaan syksyllä eduskunnalle annettava lakiesitys velvoittaa kuntia lisäämään lastensuojelun avohuoltoa. Hyssälä lupaa, että rahat palvelujen kehittämiseen löytyvät. Sijoituksen uskotaan maksavan nopeasti itsensä vähentyvinä laitoshoidon kuluina.

Kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten määrä on viime vuosina lisääntynyt 2-5 prosentin vuosinopeudella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot