Mainos
Mainos

Lasten iltahoidon tarve lisääntynyt

Osalle kunnista lasten iltahoito on aiheuttanut vaikeuksia.

Yhä useampi lapsi tarvitsee ilta- ja viikonloppuhoitoa vanhempien vaihtelevien työaikojen vuoksi. Parin vuoden takaisessa Kuntaliiton kyselyssä huomattava enemmistö kunnista arvioi vuorohoidon tarpeen kasvavan.

Osalle kunnista iltahoidon järjestäminen on aiheuttanut vaikeuksia. Iltahoito on kunnille selvästi päivähoitoa kalliimpaa. Esimerkiksi Jyväskylän seudulla iltahoidon on laskettu maksavan lasta kohden kuukaudessa noin 300 euroa päivähoitoa enemmän.

Varhaiskasvatuksen asiantuntijoiden mukaan iltahoidossa oleminen ei sinänsä ole lapselle haitaksi. Hoito tulisi kuitenkin järjestää lapsen ehdoilla eikä pelkästään työelämän tarpeiden sanelemana. Epäsäännölliset ja ennakoimattomat järjestelyt saattavat aiheuttaa lapsessa turvattomuutta.

Kunnalliseen iltahoitoon ovat oikeutettuja lapset, joiden vanhemmat ovat työssä tai opiskelevat iltaisin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot