Mainos

Lasten iltapäivätoimintaan tarvitaan lisää tukea

Lasten iltapäivätoiminnalle näyttäisi olevan edelleen paljon kysyntää. Opetusministeriön ja Nuoren Suomen myöntämää iltapäivätoiminnan tukea haettiin tänä syksynä yli viiteensataan hankkeeseen. Tukea jaetaan lähes kolme miljoonaa markkaa.

Tuen tavoitteena on vähentää lasten yksinäisiä iltapäiviä ja lisätä lasten päivittäistä liikuntaa tukemalla paikallista toimintaa. Nuori Suomi, lääninhallitukset ja liikunnan aluejärjestöt jakavat yhdessä opetusministeriön ja yhteistyökumppanien kanssa tukea 381 hankkeelle yhteensä lähes 3 miljoonaa markkaa.

Paikallistuella kannustetaan liikkumaan

Paikallistuella innostetaan iltapäiväkerhoja lisäämään liikunnan osuutta toiminnassaan. Paikallistuen avulla voidaan mm. lisätä ja monipuolistaa liikuntaa esimerkiksi kouluttamalla ohjaajia ja hankkimalla uusia liikuntavälineitä.

Liikunnan positiiviset vaikutukset iltapäivätoiminnassa on huomattu. Vuoden 1999 paikallistuesta tehdyn selvityksen mukaan lasten liikunta lisääntyi, koska iltapäiväkerho mahdollisti heille pääsyn eri liikuntapaikkoihin. Lapset innostuivat liikunnasta myös siksi, että liikuntatuokiot olivat koululiikuntaa vapaamuotoisempia eikä niissä kilpailtu.

Iltapäivätoiminta tarvitsee edelleen tukea

Lapset

Maassamme on viime vuosina käynnistetty satoja erilaisia iltapäivähankkeita. Iltapäivätoiminta koetaan edelleen tärkeäksi asiaksi, jolla parannetaan lasten hyvinvointia. Tänä vuonna tukihakemuksia tuli keväällä ja syksyllä yhteensä 1 144, joka on hieman enemmän kuin viime vuonna.

Iltapäivähankkeiden keskimääräinen koko on kasvanut ja toiminnassa on nyt mukana enemmän lapsia kuin aiemmin. Tänä vuonna tukea saaneissa hankkeissa on mukana lähes 60 000 lasta, kun vuoden 1999 vastaava luku oli 40 000.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot