Mainos
Mainos

Lasten ja nuorten kilpaurheilun hinta kallistunut jyrkästi

Lasten ja nuorten liikuntaharrastusten kustannusten kasvuista voi syntyä monille perheille kestämätön kustannustaakka, kertoo opetusministeriön tutkimus. Tutkimuksen toteutti yliopettaja Kari Puronaho Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta.

Kilpaurheilulajeissa, joissa harrastusintensiteetti on kasvanut selvästi, harrastaminen on kallistunut jopa kaksin- tai kolminkertaiseksi kymmenessä vuodessa. Harrasteliikunta on kallistunut jonkin verran.

Keskeisiä syitä kustannusten kasvulle ovat tutkimuksen mukaan välinekustannusten kasvu, pakollisten maksujen ja kilpailu- sekä leirikustannusten kasvu.

Myös yleinen kustannustason nousu sekä harrastusintensiteetin kasvu vaikuttavat.

Tutkimuksessa perehdyttiin 6-18-vuotiaiden lasten ja nuorten liikunnan harrastamisen kustannusten kehitykseen 13 eri liikuntalajissa kymmenen viime vuoden aikana.

Lajit vastaavat harrastajamääriltään yli 80 prosenttia lasten ja nuorten liikuntaharrastuksista seuroissa.

Syksyllä 2012 ja keväällä 2013 kerättyä aineistoa vertailtiin vuonna 2001 tehtyyn tutkimukseen. Kyselyyn vastasi yhteensä 5368 henkilöä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme