Mainos
Mainos

Lasten ja nuorten suojeluun lisää rahaa

Pienen tytön kuolemaan johtaneen niin sanotun Erika-tapauksen jälkeen luvattu lisärahoitus on toteutumassa.

Hallitus on päättänyt budjettiriihessä, että uuden sosiaalihuoltolain toimeenpanoa varten myönnetään 16 miljoonaa. Summalla vahvistetaan ehkäiseviä palveluja ja uudistetaan lastensuojelua.  

Vastaisuudessa ammattilaisilla on esityksen mukaan velvollisuus tehdä ilmoitus suoraan poliisille, jos on epäily lapsen pahoinpitelystä.   


Lisäksi lakiesityksessä on nuorisopalvelutakuu, jonka avulla autetaan niitä nuoria, joille nuorisotakuu ei ole riittävä tuki. Nuorta autetaan sosiaalisen kuntoutuksen avulla ja hän saa oman työntekijän, kunnes apua ei enää tarvita. 

Myös lapsen oikeutta tavata sitä vanhempaansa, jonka luona hän ei asu, tuetaan valvottujen ja tuettujen tapaamisten avulla. 

Esitys oli lausuntokierroksella ja annetaan eduskunnalle tänä syksynä.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot