Mainos
Mainos

Lasten- ja nuortenkirjoja julkaistaan huikea määrä, yli puolet kotimaisia

Lastenkirjainstituutti viettää tänään Tampereella Kirjakori-tapahtumaa, jossa ammattilaiset ja harrastajat miettivät, mihin suuntaan lasten- ja nuortenkirjallisuus on menossa. Hyvältä näyttää ainakin nyt.

Suomessa julkaistaan vuosittain valtava määrä: noin 1 400 lasten- ja nuortenkirjaa. Vuonna 2004 lasten- ja nuortenkirjoja julkaistiin vielä noin tuhat, mutta viiden vuoden ajan luku on keikkunut 1 400 nimekkeen molemmin puolin.

Ensimmäistä kertaa viime vuonna lasten ja nuorten proosan kotimaisuusaste nousi myös yli 50 prosentin eli 53 prosenttiin. Vuonna 2010 luku oli 47 % ja vuonna 2001 vain 43 %.

Kotimaisten lasten tietokirjojen nousu on ollut kovinta. Määrä on kolminkertaistunut kymmenessä vuodessa, 34:stä 99:ään. Tasokkaissa kotimaisissa tietokirjoissa lapsen mielenkiintoa herätetään eloisalla tekstillä ja hauskalla kuvituksella, täsmällisyydestä tinkimättä.

Lastenkirjaininstituutti suosittelee lapsille muun muassa Jani KaaronEvoluutio, Helsingin kaupunginmuseon julkaisema Melkoinen museoretki, Liisa LauermanSukuseikkailu ja Jussi AkkasenSeitsemän hiiliveljestä. -tietokirjoja.

Tapahtumaan liittyy myös toukokuun puoliväliin avoinna oleva Kirjakori 2011 -näyttely, jossa on kaikki viime vuonna julkaistut lasten- ja nuortenkirjat. Näyttely on Lastenkirjainstituutin kirjastossa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme