Mainos
Mainos

Lasten- ja nuortenmusikaalit kasvattavat suosiotaan

Koko perheen musikaalit tekevät nousua, koska teatterit haluavat panostaa uuteen katsojasukupolveen.

Lasten- ja nuortenmusikaalit ovat saamassa vankempaa jalansijaa suomalaisteattereiden ohjelmistoissa. Huhtikuussa nähdään Helsingin kaupunginteatterissa Katto Kassinen ja huomenna saa ensi-iltansa Helsingissä Savoy-teatterissa seikkailumusikaali Dakota.

Dakotan yhtenä päätähtenä nähdään nuorten suosiman Kwan-yhtyeen keulahahmo Mariko. Seikkailumusikaalin sävellykset ovat jazzmuusikkona tunnetun Seppo Kantosen sekä Tommi Lindellin käsialaa. Tyylilaji on jopa showmainen ja vauhdikas.

- Musiikkiteatteri on kiehtova laji. Jos tehdään lasten ja koko perheen teatteria, se on ehdottomasti laji, joka saa lapset mukaan tarinankerrontaan, sanoo Dakotan ohjaaja Minna Vainikainen.

Dakota-musikaalissa esiintyvä Paavo Kerosuo pitää musiikkiteatterina haastavana taiteenlajina.

- Mikään ei ole niin tunteisiin vetoavaa kuin musiikki. Jos sen saa yhdistettyä tulkintaan, josta saa itsensä pidettyä sen verran sivussa, että saa kosketettua yleisöä, niin mikään ei ole sen hienompaa.

Lasten- ja nuorten musikaalit tekevät nousuaan, kun teatterit haluavat panostaa uuteen katsojasukupolveen. Freelance-ammatilaisista koostuva Käpsäkki-ryhmä on keskittynyt juuri musiikkiteatteriin ja tunnetaan muun muassa palkitusta Risto Räppääjä -musikaalista.

- Meillä on taiteilijoita hyvin eri lähtökohdista. Siitä sitten syntyy herkullinen sekametelisoppa, kuvailee ryhmän toiminnanjohtaja Reetta Ristimäki.

Musikaalit vaativatkin näyttelijöitä monipuolisia taitoja, joihin uusi sukupolvi on kouluttautunut.

- Suomessa on tulossa paljon uusia nuoria, jotka osaa sekä näytellä, laulaa että tanssia. Se on ihan uutta, sitä ei ole ollut aikaisemmin. Se on Ruotsin ja Amerikan kautta tullut ilmiö, Ristimäki kertoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme