Mainos
Mainos

Lasten lihavuus kuriin elämäntavoilla

Laihdutuskuureja ei suositella alle kouluikäisille lapsille.

Huolestuttavasti lisääntyneen lasten lihavuuden hoidossa on saatava koko perhe mukaan elämäntapojen muutokseen. Vastavalmistuneen Käypä hoito -suosituksen mukaan lasten painoon olisi puututtava hienovaraisesti, mieluummin kannustaen kuin kieltäen.

Alle 7-vuotiaita ylipainoisia lapsia ei pitäisi laihduttaa. Sen sijaan vanhempien tulisi huolehtia siitä, että paino ei enää nouse. Vanhemmilla ylipainoisilla lapsilla tavoitteena pitäisi olla vähittäinen hoikistuminen ja lihavilla lapsilla painon pysyminen ennallaan pituuskasvun jatkuessa. Vain vaikeasti lihavan lapsen hoidossa tähdätään painon alenemiseen, silloinkin tavoitteena saisi olla vain 1-2 kiloa kuukaudessa.

Suosituksessa korostetaan lihavuuden ennaltaehkäisyä neuvolaiästä läpi koko kouluiän. Ehkäisyn pitäisi perustua terveellisiin elämäntapoihin pikemminkin kuin laihduttamiseen. Terveellisten ruokailutottumusten lisäksi lasten liikuntaa olisi lisättävä ja television katselua ja tietokonepelien pelaamista rajoitettava sopimuksin.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 06.10.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme