Mainos
Mainos

Lasten lukumäärän kasvu ruuhkauttaa päivähoitopaikkoja

Lasten lukumäärän kasvu on ruuhkauttanut päivähoitopaikkoja suurissa kaupungeissa. Useissa kaupungeissa onkin rakennettu väliaikaisia päiväkoteja helpottamaan akuuttia tilanpuutetta.

Lisäksi tilanpuutetta on paikattu ottamalla esimerkiksi päiväkotien liikuntasaleja hyötykäyttöön. Myös ryhmäkokoja on jouduttu suurentamaan.

Tarjottavien päivähoitopaikkojen määrä perustuu väestöennusteeseen. Siinä ei kuitenkaan osata ottaa huomioon muuttuvia trendejä asumisessa ja elintavoissa.

Espoon kaupungin varhaiskasvatuksen kehittämispäällikkö Virpi Mattila selittää tilannetta varhaiskasvatuksen suosiolla.

– Ihmiset osaavat käyttää tätä päivähoito-oikeutta nykyään paremmin kuin aikaisemmin. Enää ei ole niin muodikasta hoitaa lapsia kotona, vaan lapset halutaan varhaiskasvatuksen pariin, Mattila arvioi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot