Mainos
Mainos

Lasten mielestä leikki loppuu lyhyeen

Leikkiminen, liikkuminen ja harrastukset tukevat lasten itsetuntoa, hyvää käsitystä omasta ulkonäöstä ja auttavat saamaan kavereita.

Suomen Unicefin tutkimuksen mukaan lapset ovat sitä mieltä, että leikkiminen loppuu liian varhain. Näin ajattelee puolet kuudesluokkalaisista. Leikkiminen loppuu usein jo ala-asteella.

Kaupunkilaislapset lopettavat leikkimisen herkemmin kuin maaseudulla asuvat lapset. Unicefin ohjelmajohtajan Inka Hetemäen mukaan pääkaupunkiseutu tuntuu työntävän lapsia nopeammin aikuisuuteen. Pääkaupunkiseudulla asuvista kuudesluokkalaisista enää joka kolmas leikkii, maaseudulla yhä puolet.

Tiivis harrastustahti tai harrastusten puuttuminen kokonaan edesauttavat leikkimisen lopettamista. Leikkiminen jää herkästi myös, jos aika kuluu lähinnä tietokoneella tai netissä.

Suomen Unicefin TNS Gallupilla teettämään tutkimukseen vastasi lähes 1500 kuudesluokkalaista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot