Mainos
Mainos

Lasten mielipiteitä ei kuunnella riittävästi

Lapset eivät saa osallistua kotikuntansa toimintaan riittävästi, sanoo lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula. Hänen mielestään lasten mielipiteitä pitäisi kuunnella jo esimerkiksi päivähoidossa ja koulussa.

- Kotikunta on lasten osallistumisen tärkein areena. Vaikka alaikäisillä ei ole äänioikeutta, ovat he silti kuntalaisia, joilla on oikeus vaikuttaa kotikuntansa asioihin, Aula napauttaa.

Hänen mielestään jokaisessa koulussa tulee olla oppilaskunta. Lisäksi kuntien pitäisi perustaa myös lasten parlamentti ja nuorisovaltuusto.

Aulan mukaan lapset voivat osallistua kuntien toimintaan vain, jos aikuisten asenteet muuttuvat. Aikuisten pitäisikin arvostaa lasten tietotaitoa nykyistä enemmän.

Ehdotukset käyvät ilmi lapsiasiavaltuutetun vuosikirjasta. Tämän vuoden pääteemana on lasten oikeus osallistua, vaikuttaa ja tulla kuulluksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme