Mainos
Mainos

Lasten migreeniin helpotusta täsmälääkkeistä

Lasten migreenikohtausten hoitoon voidaan käyttää tehokkaasti ja turvallisesti migreenin täsmälääkkeitä eli triptaaneja. Niitä on käytetty aikuisten migreenin hoitoon jo 1990-luvun alusta, mutta tuoreen väitöstutkimuksen mukaan ne sopivat myös vähintään 12-vuotiaiden lasten migreenikohtauksiin.

Noin joka kymmenennellä kouluikäisellä lapsella on migreenikohtauksia. Lasten migreenikipua hoidetaan yleensä tulehduskipulääkkeillä ja parasetamolilla.

-Noin kolmannes lapsista ei saa niistä apua, vaan tarvitsee vahvempia kipulääkkeitä, todetaan Kati Ahosen väitöskirjassa. Hänen lääketieteen väitöskirjansa Helsingin yliopistolle tarkastetetaan tänään. Aiemmin triptaanien turvallisuutta ja tehoa lapsiin ja nuoriin on tutkittu niukasti.

Lasten migreeni on usein hankala, ja migreenikohtauksia on useita kertoja kuukaudessa. Migreeni vaikeuttaa koulunkäyntiä, harrastamista ja kaverisuhteiden yläpitämistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme