Mainos
Mainos

Lasten neuvolakäynnit vähentyneet selvästi

Kuntien talousahdinko ja ennaltaehkäisevän hoidon vähättely on johtanut lasten neuvolakäyntien rajuun vähentymiseen.

Tilastot kertovat, että neuvolatilanne on hyvin erilainen eri paikkakunnilla. Alle vuoden ikäinen lapsi kutsutaan neuvolaan joissakin kunnissa viisi ja joissakin yksitoista kertaa vuodessa.

- Tämä liittyy resursseihin, ei ole täytetty terveydenhoitajien virkoja ja terveydenhoitajilla on isot asiakasmäärät. Joissakin kunnissa asiakasmäärä on kaksinkertainen siihen verrattuna, mitä uuden lastenneuvolaoppaan suositukset ovat, kertoo projektipäällikkö Tuovi Hakulinen Neuvolatyön kehittämis- ja tutkimuskeskuksesta.

Stakesin tilastojen mukaan erityisesti lääkärintarkastuksista tingitään. Pikkulasten lääkärintarkastukset ovat vähentyneet kymmenessä vuodessa peräti 43 prosenttia.

Tutkijat pelkäävät eniten, että esimerkiksi vanhempien alkoholiongelmat jäävät huomaamatta, kun isovanhemmatkin ovat harvoin enää lähettyvillä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 03.07.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot