Mainos
Mainos

Lasten omille leikeille ei jää aikaa

Omissa leikeissään lapset oppivat asioita ja taitoja huomaamattaan. Lasten päivät kuormittuvat kuitenkin liiaksi videoista, tietokoneista ja harrastuksista.

Kasvatusalan ammattilaisten mielestä lasten omaehtoinen leikkiminen on vähentynyt. Lapsen omalle leikille ei jää tarpeeksi aikaa, koska aikuisten suunnittelemaa ohjelmaa on niin paljon.

Aiheesta kirjan kirjoittanut opettaja Maija Hintikka sanoo, että omaehtoinen leikki tarvitsisi ympärilleen rauhaa ja tilaa. Lapsen päivä kuormittuu kuitenkin usein videoista, tietokoneista, kerhoista ja harrastuksista. Myös päiväkodissa on paljon ennalta suunniteltua ohjelmaa.

Nykyvanhemmat ovat myös osittain unohtaneet leikin merkityksen lapselle. Leikin sijasta arvostetaan konkreettisia taitoja, kuten kirjoittamista ja askartelua.

Omaehtoisessa leikissä lapsi itse kehittelee leikin aiheen ja sisällön eikä aikuinen ohjaa häntä. Tällaisessa leikissä lapsi oppii asioita ja taitoja huomaamattaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme