Mainos
Mainos

Lasten päänsärky yhä yleisempää

Entistä useamman koululaisen päätä särkee. Tänään tarkastettavassa väitöskirjassa todetaan, että migreenin ja muiden päänsärkyjen esiintyvyys on kolminkertaistunut 7-vuotiailla lapsilla kahden viime vuosikymmenen aikana.

Lääketieteen lisensiaatti Pirjo Anttila vertasi vuonna -74 ja -92 koulunsa aloittaneiden turkulaislasten terveystietoja toisiinsa. Tutkimuksessa kävi ilmi, että kouluunmeno ja ensimmäiset kouluvuodet ovat päänsärkyyn taipuvaiselle lapselle särkyjen lisääntymisen aikaa.

Anttilan arvio on, että lasten päänsärkyjen lisääntymisen taustalla on sekä elinympäristöön että elämäntapoihin liittyviä muutoksia. Syitä ovat niin turvattomuus kuin unenpuutekin. Myös nälkä laukaisee herkästi päänsäryn. Anttila havaitsikin, että 12-vuotiaista migreenikoista varsin moni, noin 15 prosenttia, jätti kouluruokailuita väliin.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme