Mainos
Mainos

Lasten pahoinpitelyt lisääntyneet

Pienten lasten pahoinpitelyistä tehdyt ilmoitukset poliisille ovat kaksinkertaistuneet.

Poliisin tietoon tuli kaikkiaan 110 ilmoitusta pienten lasten pahoinpitelyistä viime vuonna. Iso osa niistä oli vauvojen ravisteluita.

Vuosi sitten sosiaaliviranomaiset saivat ohjeet puuttua pienten pahoinpitelyihin. Nyt ilmoitus on tehtävä, jos lapselle on jäänyt epäilyttäviä jälkiä. Monet vanhemmat eivät tiedä, kuinka vakavia vammoja vauvojen ravisteluista voi tulla.

Pahoinpitelyjen tunnistaminen on ollut vaikeaa sosiaaliviranomaisille. Lääkärit ilmoittivat viranomaisille epäilyttävistä luunmurtumista, palo- ja ravisteluvammoista. Sosiaaliviranomaiset eivät tee poliisille tutkintapyyntöjä kuin kahdeksassa tapauksessa kymmenestä.

Aiemmin ilmoitukset jätettiin tekemättä kotirauhan nimissä, suurin osa rikoksista jää yhä piiloon. Jokaisesta pahoinpitelystä pitäisi tehdä ilmoitus, sillä teot vain raaistuvat ja lapsen kuolemanriski nousee uusintapahoinpitelyssä 10 prosenttia.

Kaikissa kunnissa asiaan ei puututa vieläkään. Poliisin mukaan lasten pahoinpitelyjä voitaisiin ennaltaehkäistä säätämällä laki ilmoitusvelvollisuudesta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 20.04.2004).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot