Mainos
Mainos

Lasten päivähoitoon lisää erityisopettajia

Erityistä tukea tarvitsevien lasten asema helpottuu päivähoidossa, kun erityislastentarhanopettajien palveluja saadaan ensi vuonna lisää.

Hallituksen esityksen mukaan joka kunnalla on oltava tarpeen mukaan erityislastentarhanopettajan palveluja.

Vain joka neljännessä kunnassa on tarpeeksi erityislastentarhanopettajan palveluja.

Suomessa on kuntia, joissa ei ole nykyisin saatavilla lainkaan näitä palveluja. Kuntien ei tarvitse hankkia omaa erityislastentarhanopettajaa, vaan ne voivat tehdä yhteistyötä. Tärkeintä on, että lapset saavat tarvitsemaansa erityistä tukea.

Tarkoituksena on päästä puuttumaan lapsen ongelmiin varhaisessa vaiheessa.

Huomenna eduskunnalle annettavan esityksen mukaan erityislastentarhanopettajia tulisi lisätä vajaat sata. Heidän palkkakuluihinsa ensi vuodeksi on laskettu valtionosuutena lähes miljoona euroa.

Aiemmin kunnat arvioivat sosiaali- ja terveysministeriön selvityksessä tarvitsevansa lisää noin 160 erityislastentarhanopettajaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot