Mainos
Mainos

Lasten päivähuolto heikoilla Vantaalla

Vaikka laman selkä tuntuu taittuneen, kamppailevat monet kunnat edelleen talousvaikeuksien kanssa. Pääkaupunkiseudun kunnista kurjimman osan saanut Vantaa joutuu tänä vuonna höyläämään tuntuvasti lasten päivähuollosta. Tämä kuohuttaa henkilöstön lisäksi myös vanhempia.

Vantaalaisen Lintukallion päiväkodin lastenvanhemmat ovat huolissaan lastensa päivähoidosta, eivätkä suotta: ryhmät paisuvat entisestään eikä sijaisiin ole varaa. Vanhempien mielestä nyt ovat pelissä jo lasten terveys ja turvallisuus.

Säästöistä päättävä kaupunki näkee ongelmallisena saamansa valtionosuuden. Vuoteen 1996 verrattuna se onkin kutistunut kolmannekseen. Koska kaupungin kaikista varoistaneljäsosa on budjetoitu päivähoidolle,on höylän pakko käydä sielläkin.

Vanhemmat eivät kuitenkaan aio luovuttaa vaan ovat nousemassa barrikadeille tällä viikolla. Banderolleja levitellään jo.
(MTV3/Anna Mäkelä)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme