Mainos
Mainos

Lasten päiväkotiputket pidentyneet

Vanhempien monivuorotyö tai ylityöt ovat johtaneet pitkiin hoitoputkiin päiväkodeissa. Lapset saattavat olla yhtäjaksoisesti hoidossa jopa viikon.

Vanhempien moninaiset työjärjestelyt ovat johtaneet hurjiin tilanteisiin päiväkodeissa.

Osa lapsista viettää hoidossa yhteen menoon epäinhimillisen pitkiä aikoja. Huippuluku on 200 tuntia yhteen menoon, mikä tarkoittaa enemmän kuin kokonaista viikkoa ilman pienintäkään taukoa. Nämä ovat yksittäistapauksia, mutta vähintään kahden vuorokauden putkista raportoi jo parikymmentä kuntaa.

Ympärivuorokautiseen hoitoon tuodaan kaikenikäisiä, myös alle yksivuotiaita. Pienelle lapselle liian pitkä hoitoputki on kuitenkin hyvin rankka kokemus. Hoitoputkien pituutta ei säädellä millään tavalla, vaan vastuu on vanhempien ja päiväkotihenkilökunnan.

Peruspalveluministeri Osmo Soininvaaran mielestä myös työmarkkinajärjestöjen tulisikin kantaa vastuunsa asiassa.

- Kyllä meillä työnantaja- ja työntekijäjärjestöt voisivat hieman neuvotella siitä, että yritettäisiin välttää tällaisia tilanteita. Lapselle tämä on huono asia, ja se tulee kohtuuttoman kalliiksi myös yhteiskunnalle, Soininvaara sanoo.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 7.3.2002)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot