Mainos
Mainos

Lasten vaikuttamishankkeesta koitui lähes miljoonan takaisinperintä

Opetus- ja kulttuuriministeriö perii Suomen Lasten Parlamentti -yhdistykseltä ja Suomen Lasten Parlamentin säätiön konkurssipesältä valtionavustuksia takaisin. Ensin mainitulta peritään  40 772 euroa ja toiseksi mainitulta konkurssipesältä 510 000 euroa.

Avustuksia peritään takaisin myös Suomen Verkkodemokratiaseuralta, joka oli säätiön ja yhdistyksen kanssa perustamassa virtuaalivaikuttamispaikkaa lapsille. Seuralta peritään avustuksia takaisin 430 000 euroa. 

Syynä takaisin perimisiin on ministeriön mukaan valtionavustuksen käytön ehtojen rikkominen. Takaisin perittävää euromäärää kohtuullistettiin luopumalla korkojen perimisestä. 

Ministeriö on saanut päätökseen tarkastuksensa, joka alkoi säätiön hallinnoiman internet-hankkeen aikataulun viivästymisen johdosta. Valtionavustusten käyttö tarkastettiin vuosilta 2010 ja 2011. 

Taisin perittävät avustukset oli myönnetty lasten ja nuorten virtuaalista toimipaikkaa Agoraa ja Lasten Kaupunkia 2011 sekä nuorten nettivaalijärjestelmän kehittämistä ja ylläpitoa varten. Ministeriö katsoo, että hankkeisiin liittyvät hankinnat olisi pitänyt kilpailuttaa julkisista hankinnoista annetun lain mukaan. Kilpailutusta ei kuitenkaan tehty, mikä rikkoo valtionavustuksen käytön ehtoja.

Tarkastuksen tekivät Oy Audiapro Ab:n tilintarkastaja ja opetus- ja kulttuuriministeriön asiantuntija.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme