Mainos
Mainos

Lasten ruokarajoitukset usein turhia

Suurin osa lasten ruokarajoituksista on turhia. Asiantuntijoiden mielestä tarpeeton ruoka-aineiden välttäminen voi aiheuttaa sen, että lapsi ei saa tarpeeksi tärkeitä ravintoaineita. Myös vakavien allergiakohtausten vaara kasvaa, jos ruoka-ainetta saa joskus vahingossa. Lisäksi lapsen käsitys ruoasta voi vääristyä.

Suomessa alkaneen Kansallisen allergiaohjelman 2008-2018 yksi tarkoitus onkin vähentää ruoka-allergian aiheuttamia dieettejä puolella.

Lapsilla on paljon lieviä allergiaoireita, mutta usein ne katoavat itsestään. Nykytiedon mukaan sietokyvyn vahvistaminen on olennaista.

Allergiaa aiheuttavien aineiden eli allergeenien välttäminen on tärkeää silloin, kun sille on oikeat ja täsmälliset perusteet. Myös se aika, kuinka kauan ainetta vältetään, pitää olla tiedossa.

Lievän allergian hoitoon riittää yleensä järkevä itsehoito ja seuranta. Raskaisiin tutkimuksiin ryhdytään sitten, kun oireet jatkuvat, voimistuvat ja aiheuttavat paljon haittaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme