Mainos
Mainos

Lasten sijaishuolto kalleinta Helsingissä

Vuonna 2002 noin 14 200 lasta ja nuorta asui sijoitettuna kodin ulkopuolelle. Määrä on yksi prosentti alle 18-vuotiaasta väestöstä. Sijaishuolto maksaa eniten Helsingissä ja vähiten Espoossa.

Viiden suurimman kaupungin teettämän vertailun mukaan lasten sijaishuollon kustannukset olivat vuonna 2002 korkeimmat Helsingissä ja halvimmat Espoossa.

Vertailussa olivat mukana Espoo, Helsinki, Tampere, Turku ja Vantaa. Näissä kaupungeissa oli vuoden 2002 aikana sijoitettuna 4636 lasta eli keskimäärin 1,8 prosenttia kaupunkien alle 18-vuotiaasta väestöstä.

Sijoitettujen lasten osuus oli suurin Helsingissä (2,3 prosenttia) ja alhaisin Espoossa (1 prosentti).
Vertailussa lastensuojelun sijaishuollon kustannukset suhteutettiin kunnan alle 18-vuotiaaseen väestöön.

Kustannukset olivat korkeimmat niissä kunnissa, joissa sijoitettujen osuus oli korkein. Keskimäärin kustannukset olivat 435 euroa alle 18-vuotiasta asukasta kohden. Korkeimmat kustannukset asukasta kohden olivat Helsingissä, 582 euroa, ja Turussa, 539 euroa. Pienimmät kulut olivat Espoossa, jossa kustannukset olivat 269 euroa alle 18-vuotiasta asukasta kohden. Tampereella vertailuluku oli 317 euroa ja Vantaalla 332 euroa.

Viisikon kunnissa kului vuonna 2002 lastensuojelun sijaishuollon toimintaan lähes 114 miljoonaa euroa. Edellisestä vuodesta kustannukset nousivat keskimäärin 5,1 prosenttia. Neljän vuoden aikana kulut kasvoivat neljänneksen.

Sijaishuollolla tarkoitetaan lapsen tai nuoren hoidon ja kasvatuksen järjestämistä oman kodin ulkopuolella. Sijaishuollossa on muun muassa huostaanotettuja lapsia.

Stakesin tilastojen mukaan Suomessa oli vuonna 2002 noin 14 200 lasta ja nuorta sijoitettuna kodin ulkopuolelle, mikä on yksi prosentti alle 18-vuotiaasta väestöstä.

14:28

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot