Mainos
Mainos

Lasten suosikkikirjailija Lukukeskuksen johtoon

Kirjailija Timo Parvela on valittu Lukukeskuksen puheenjohtajaksi seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Lähes 60 lasten- ja nuortenkirjaa sekä käsikirjoituksia julkaisseen Parvelan Ella-sarjan teokset ovat Suomen luetuimpia lastenkirjoja.

Tänä vuonna 40 vuotta täyttävä Lukukeskus edistää luovaa lukemista, kirjailijoiden ja lukijoiden kohtaamisia sekä kasvattaa uutta lukijasukupolvea. Lukukeskus välittää vuosittain satoja kirjailijavierailuja eri puolille Suomea. Lisäksi järjestö julkaisee kirjallisuuskritiikin verkkolehteä Kiiltomato.net, lasten kirjallisuuslehti Vinskiä ja nuorille suunnattua Lukufiilistä.

-Meillä on pieneksi kansaksi vahva kirjallisuus, jota Lukukeskus tekee tunnetuksi ja eläväksi. Lukeminen ei ole vain yksi vaihtoehto muun viihteen joukossa. Se on harrastus, joka voi muuttaa elämän, Timo Parvela toteaa Lukukeskuksen tiedotteessa.

Timo Parvelan teoksia on käännetty 15 kielelle, muun muassa venäjäksi, kiinaksi ja japaniksi. Vuonna 2006 Parvela voitti Finlandia Junior -palkinnon teoksellaan Keinulauta.

Parvelan lisäksi hallitukseen kuuluvat tietokirjailija Niklas Bengtsson, kirjailija Thomas Brunell, informaatikko Marika Helovuo, kääntäjä Arja Kantele, kirjailija Ansu Kivekäs, toimittaja Elina Lappalainen, lehtori Hilkka Lamberg, kirjailija Tittamari Marttinen, kirjailija Annika Sandelin, toiminnanjohtaja Minna Sirnö ja koulutuspäällikkö Tuija Tammelander.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme