Mainos
Mainos

Lasten turvalaitteet hyvin käytössä menoliikenteessä

Säännökset lasten kuljettamisesta autossa ja turvavyön käyttämisestä tiukentuvat toukokuun alussa.

Vanhemmat ovat huolehtineet varsin hyvin lasten turvallisesta matkustamisesta pääsiäisen menoliikenteessä. Poliisi on valvonut tänään tehostetusti turvavöiden ja erityisesti lasten turvalaitteiden käyttöä.

Ylikonstaapeli Pertti Mäkeläinen Liikkuvasta poliisista kertoo, että parinsadan tarkastetun auton jälkeen rikesakkoja oli jaettu yhdeksän kappaletta. Useimmat sakot tulivat siitä, että turvavyötä ei käytetty asianmukaisesti. Lapset oli kuitenkin yleensä vyötetty ja suojattu hyvin.

- Etenkin pitkämatkalaisilla oli yleensä hyvin asiat hoidossa. Isä tai äiti istui lasten kanssa takapenkillä niin kuin pitääkin, ja lapset olivat turvalaitteissa selkä menosuuntaan, Mäkeläinen sanoo.

Tehovalvontaa tehtiin tänään samaan aikaan usealla paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

Säännökset lasten kuljettamisesta tiukentuvat toukokuun alussa, ja niiden rikkomisesta voidaan rangaista rikesakolla. Mäkeläisen mukaan poliisi voi kuitenkin ainakin alkuvaiheessa tyytyä pelkkään huomautukseen.

Myös turvavyön käyttöpakko laajenee toukokuun alusta koskemaan kuorma- ja linja-autoja. Matkustajien ja kuljettajien on käytettävä turvavyötä niillä istumapaikoilla, joihin vyö on asennettu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot