Mainos
Mainos

Lastenhoitajia värvätään oppisopimuksella Helsingissä

Työvoimapula Helsingin kaupungin päivähoidossa on yltynyt jo niin pahaksi, että järeät keinot lastenhoitajien hankkimiseksi on otettu käyttöön.

Uusia lastenhoitajia houkutellaan työn ohessa hankittavalla sosiaali- ja terveysalan perustutkinnolla. Hakijoita koulutukseen on riittänyt.

- Esimerkiksi viime syksynä alkaneeseen koulutukseen oli parisataa hakijaa ja 25 heistä valittiin, kertoo koulutustarkastaja Liisa Rantalainen Helsingin Kaupungin opetusvirastosta.

Oppisopimuskoulutuksen toteutuksesta vastaavat Helsingin kaupungin henkilöstökeskus, sosiaalivirasto sekä oppisopimustoimisto yhdessä työvoimatoimiston kanssa. Valituista suuri on ohjattu koulutukseen työvoimatoimiston kautta.

- Tämähän ei ole mikään uusi juttu. Nyt kun työvoimapula alkaa näkyä, lähdimme jälleen kerran kouluttamaan oppisopimuksella, Rantalainen kertoo.

- Oppisopimuskoulutus on äärettömän hyvä menetelmä saada uusia työntekijöitä. Sen avulla voidaan saada juuri sellaisia työntekijöitä, joita kipeimmin tarvitaan.

Hakijoilta edellytetään ainakin 18-vuoden ikää sekä kiinnostusta lasten hoitoon.

Koulutukseen pääsyn edellytyksenä on myös soveltuvuustestien läpäiseminen. Kukin hakija haastatellaan ja hänen suomen kielen taitonsa testataan.

Käytännössä oppisopimuskoulutus on määräaikainen työsopimus, jonka päätyttyä työntekijällä on lähihoitajan tutkinto. Sopimukseen sisältyy kuitenkin neljän kuukauden koeaika.

Aiemmin oppisopimuksella on haalittu lähihoitajia muun muassa vanhustenhuoltoon ja vammaishoitoon.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme