Mainos
Mainos

Lastenhoito kärsii kuntien säästöistä

Jyväskylän tapaisia ajatuksia suurempiin yksikkökokoihin siirtymisestä on ainakin Helsingillä, Vantaalla ja Lahdella.

Kuntien säästötoimet alkavat ulottua pikkuhiljaa tosissaan myös lasten päivähoitoon. Ensimmäiset merkit kaupunkien halusta karsia päiväkotien määriä ja lisätä niiden kokoja ovat nyt totta.

Esimerkiksi Jyväskylän kaupunki suunnittelee päiväkotiensa vähentämisestä nykyisestä 42:sta 30:een.

- Meillä on vähentämistarpeen suurin syy talouden tasapainottaminen Jyväskylän kaupungissa, sanoo lasten päivähoitopalveluiden tulosalueen johtaja Pirjo Tuosa.

Asiantuntijoiden mukaan lapsen siirtely muille asuinalueille päivähoitoon ja toisille alueille kouluun hidastaa lapsen turvaverkon ja yhteisöllisyyden kehittymistä. Se taas tuo mukanaan turvattomuutta ja rauhattomuutta, joka näkyy myös kouluvuosina.

Suomen kymmenessä suurimmassa kaupungissa päiväkoteja perustetaan ja lakkautetaan väestöheilahtelujen mukaan. Jyväskylän tapaisia ajatuksia suurempiin yksikkökokoihin siirtymisestä on ainakin Helsingillä, Vantaalla ja Lahdella. Helsinkiä lukuunottamatta MTV:n kummikunnilla ei ole tarvetta päiväkotisupistuksiin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot