Mainos
Mainos

Lastenkulttuurin valtionpalkinto jaettiin

Lastenkulttuurin valtionpalkinto menee tänä vuonna taidekasvattajalle ja arkkitehdille.

Vuodesta 1981 jaettu lastenkulttuurin valtionpalkinnon saajat ovat tänä vuonna toiminnanjohtaja ja taidekasvattaja Maria Laukka sekä arkkitehti, pedagogi Pihla Meskanen.

Maria Laukka on tehnyt työtä peruskoulun ja päivähoidon taidekasvatuksen tukemiseksi ja Pihla Meskanen on ollut mukana laatimassa taiteen perusopetukseen arkkitehtuurin osuutta.

Pihla Meskasen kehittämillä arkkitehtuurileireillä tutustutaan ympäröivään, jokaiselle tuttuun rakennettuun ympäristöön.

- Arkkitehtuurikasvatuksen tavoitteena on, että lapsille muodostuu omakohtainen suhde ympäristöön. He pystyvät havainnoimaan ympäristöään ja sitä kautta smyös tulkitsemaan, arvottamaan ja vaikuttamaan ympäristöä koskevaan päätöksentekoon, Meskanen kertoo.

Taiteen keskustoimikunnan myöntämä Lastenkulttuurin valtionpalkinto on 12 000 euroa. Se on myönnetty taiteenharjoittajalle tai työryhmälle tunnustuksena kolmen viime vuoden aikana valmistuneesta ansiokkaasta työstä tai pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta toiminnasta lastenkulttuurin hyväksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme