Mainos
Mainos

Lastenneuvolat perhepalvelukeskukseen

Lastenneuvolatyöryhmä kokoaisi lapsiperheiden palvelut perhepalvelukeskukseen. Näin voitaisiin vahvistaa neuvolan, kodin ja päivähoidon ja sosiaalityön yhteistyötä.

Lastenneuvoloissa terveydenhoitajan työparina olisi lääkärin lisäksi myös sosiaalialan ammattilainen, joka osallistuisi tukea tarvitsevien perheiden auttamiseen. Myös työnohjausta olisi kehitettävä, jotta neuvoloissa löytyisi rohkeutta puuttua myös perheväkivaltaan ja vanhempien päihteiden käyttöön tai masennukseen.

Työryhmän mielestä isiä olisi kannustettava mukaan neuvolakäynneille nykyistä enemmän. Myös kotikäyntejä olisi lisättävä. Monet kunnat ovat luopuneet niistä säästösyistä, vaikka ne tarjoaisivat todellisia mahdollisuuksia auttaa perhettä. Myös neuvoloiden väestövastuu olisi pidettävä kohtuullisena. Yhtä terveydenhoitajaa kohden saisi oli korkeintaan 400 lasta ja neuvolalääkäriä kohden 2800 lasta.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 04.03.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme