Mainos
Mainos

Lastenpsykiatri: Näin tunnistat huonosti voivan lapsen

Huonosti voivan lapsen voi tunnistaa käytöksestä, sanoo lastenpsykiatri Jari Sinkkonen.

– Lapset ovat usein vetäytyviä, alakuloisia. Heistä ikään kuin puuttuu elinvoima, he ovat jollain tapaa surkeita. He eivät liity toverijoukkoon, ikään kuin veri ei kierrä psyykkisellä tasolla. Heistä puuttuu sellainen draivi ja innostus asioihin. He ovat usein myös ilottomia, sanoi Sinkkonen MTV3:n Huomenta Suomessa.

Sinkkosen mukaan kouluissa ja päiväkodeissa tulisi kiinnittää huomiota lisäksi lapsen käytöksessä tapahtuvaan suureen muutokseen.

– Esimerkkinä voi olla tilanne, jossa hankalan huoltajuusriidan takia lapsi siirtyy toiselle vanhemmalle. Jos lapsesta tulee sen jälkeen apaattinen ja alakuloinen, tulisi huomata, että jotain on meneillään, ja siihen pitää puuttua.

Sinkkonen painottaa, että piirteiden havaitseminen ei ole yksiselitteistä ja havaitsemiseksi tarvitaan silmää.

Kuolleen tytön tapauksessa tehtiin virheitä

Lastenpsykiatri Jari Sinkkosen mukaan 8-vuotiaan tytön kuolemaan liittyy viranomaisten tekemiä virheitä.

- On selvää, että tässä tapauksessa lastensuojelussa on sattunut virhearvio. Lopputulos on niin kaamea, että mihinkään muuhun lopputulokseen ei voi tulla. Se, että lehtitietojen mukaan lapsi oli virkistynyt huostaanotossa, alkanut leikkiä ja syödä normaalisti, on pettämätön todiste siitä, että huostaanotto oli oikea ratkaisu.

(MTV3)

Katso lastenpsykiatri Jari Sinkkosen haastattelu: (Huomenta Suomi

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme