Mainos
Mainos

Lastensairaala vie lahjoituksia järjestöiltä

Helsingin Meilahteen rakennettava lastensairaala on vienyt tänä jouluna siivun yrityslahjoituksista muilta hyväntekeväisyyskohteilta. 

Luontojärjestö WWF:n mukaan lovi lahjoituspotissa on merkittävä. Hävittyjä summia järjestö ei ole laskenut, mutta useat monivuotiset lahjoittajat ovat kertoneet valinneensa lahjoituskohteeksi tällä kertaa lastensairaalan. 

 Näin lastensairaala rahoitetaan 

– Uuden lastensairaalan tukiyhdistys kerää kansalaiskeräyksellä 30 miljoonaa.

– Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on luvannut 40 miljoonaa, joka maksetaan alustavan suunnitelman mukaan 2014-2017.

– Hallitus on kirjannut budjettikehykseen 40 miljoonaa, joka maksetaan kahdessa erässä 2015 ja 2016.

– Loput 50 miljoonaa sairaalan rakennuttava säätiö kerää vieraana pääomana. Se voi olla esimerkiksi lainaa tai muiden säätiöiden myöntämää lainankaltaista rahaa.  

Myös Kirkon Ulkomaanapu ja Lastenklinikoiden Kummit ovat havainneet pientä laskua lahjoitusten määrässä. 

Lastensairaala on kerännyt lahjoituksia marras-joulukuun aikana yli yhdeksän miljoonaa euroa.

Unicef ja Pelastusarmeija kertovat saaneensa tänä vuonna jopa enemmän lahjoituksia. Unicefilla kassaa on kartuttanut mahdollisuus lahjoittaa jouluraha suoraan Filippiineille. Pelastusarmeijassa lahjoitusten kasvu nähdään reaktiona lamaan. 

Pelastusarmeijassa uskotaan, että lastensairaala on herätellyt uusia yrityksiä hyväntekeväisyyteen.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot