Mainos
Mainos

Lastensairaalan valokuvanäyttely säväyttää – "Totuudenmukainen, miellyttävä ja kammottava"

Kuusivuotias Lisbeth on juuri kotiutumassa Lastensairaalasta, mutta ehtii sitä ennen piipahtamaan hoitajien kokoamassa valokuvanäyttelyssä. 

”Lastenklinikan 24 tuntia” -näyttelyn takana ovat sairaalan hoitajat, jotka halusivat tempaista ja kertoa sairaalan arjesta hoitajien näkökulmasta. 

He haluavat kertoa, mitä kaikkea lastensairaalasta löytyy; tunnetta, hetkiä, kosketuksia, jäähyväisiä. Muutakin kuin homeongelmia. 

– Kuvissa on todella paljon hyviä hetkiä ja kohtaamisia, niin kuin sairaalassa ylipäätään, kertoo lasten ortopedian ja traumatologian osaston apulaisosastopäällilkkö Eeva Heikkilä.

"Hoitajat ovat aivan ihania"

Lisbeth joutui sairaalaan huhtikuun alussa. Muutaman päivän sairaalassaoloajan jälkeen leikattu jalka alkaa olla paranemaan päin. 

Aika sairaalassa on mennyt pääosin nukkuen, mutta korvapuustejakin hän on ehtinyt leipomaan hoitajien kanssa.

Isoäiti Anna-Maija Lamberg kiittelee näyttelyn koonneita hoitajia. Lastensairaalan henkilökunta on hänen mukaansa ollut aivan ihana lapsenlapsen hoitojaksojen aikana.

– Näyttely on totuudenmukainen, miellyttävä ja kammottava, mutta omalla tavalla positiivinen. Mielestäni näyttely on ollut hirveän tärkeä henkilökunnalle, summaa Lamberg.

Uusi lastensairaala kohoaa vauhdilla; rakennustyöt etenevät jo kahdeksannessa kerroksessa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme