Mainos
Mainos

Lastensuojelu kärsii pätevän työväen puutteesta

Pätevien sosiaalityöntekijöiden puute aiheuttaa vakavia ongelmia lastensuojelussa. Kiireen verukkeella asiakkaita kohdellaan jopa lainvastaisesti.

Viranomaiset joutuvat selvittämään muun muassa monimutkaisia huoltajuuskiistoja ja siirtävät lapsia sijoituspaikasta toiseen.

- Meillä on vähän päteviä työntekijöitä ja he ovat hyvin kuormittuneita. Kuten arvaat, asiakkaiden tunteet lentävät eri suuntiin. Teet niin tai näin, niin jonkun mielestä teet aina väärin päin sanoo hallitussihteeri Pia-Liisa Heiliö sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Joka kolmannessa sosiaalitoimessa alibudjetoidaan ja tämä vaikuttaa eniten muun muassa lastensuojeluun. Pinna palaa ja työntekijät vaihtuvat.

Esimerkiksi Lahden lastensuojelu on saaanut lääninhallitukselta huomautuksen epäasiallisesta käytöksestään ja alueen sosiaaliasiamies sai viime vuonna eniten yhteydenottoja juuri lastensuojelusta. Lahden lastensuojelu ei kommentoi asiaa.

- Meillä on kaikissa kaupungeissa hirveä puute pätevistä sosiaalityöntekijöistä. Tämä on sosiaalipoliittinen ongelma, Heiliö jatkaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme