Mainos
Mainos

Lastensuojelun tarve selvitettävä nykyistä herkemmin

Tavoitteena on saada apu lapselle niin varhain, että huostaanotoilta vältytään.

Lastensuojelun tarve on selvitettävä nykyistä herkemmin, jos eduskunta hyväksyy hallituksen esityksen uudeksi lastensuojelulaiksi. Laki madaltaisi ilmoituksentekokynnystä ja laajentaisi ilmoitusvelvollisten joukkoa. Ilmoitusvelvollisuutta ei voisi enää kiertää salassapitovelvollisuuteen vetoamalla. Tavoitteena on saada apu lapselle niin varhain, että huostaanotoilta vältytään.

Tahdonvastaisissa huostaanotoissa päätöksenteko ehdotetaan siirrettäväksi sosiaalilautakunnilta hallinto-oikeudelle. Ennen kuin lapsi sijoitettaisiin kodin ulkopuolelle, viranomaisten olisi selvitettävä sukulaisten ja muiden läheisten mahdollisuudet tukea lasta.

Lakiin on tulossa myös kolmen kuukauden aikaraja, jossa lapsen tilanne on kiireettömissäkin tapauksissa selvitettävä. Kiireellisissä tapauksissa on toimittava viivytyksettä.

Hallitus päätti lakiesityksen sisällöstä tänään ja presidentin on tarkoitus antaa se eduskunnalle ensi viikon perjantaina. Lain on määrä tulla voimaan vuoden 2008 alusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme