Mainos
Mainos

Lastentarhoissa työnseisaus

Akavalaiset lastentarhanopettajat ja sosiaalityöntekijät ovat keskeyttäneet työnteon yhdeksi päiväksi kuudessa kaupungissa.

Lastentarhanopettajat lakkoilevat tänään vauhdittaakseen tulopoliittisia neuvotteluja ja saadakseen keskusjärjestönsä Akavan vaatiman koulutuspalkkaerän tupo-ratkaisuun. Myöskin sosiaalityöntekijät lakkoilevat tänään.

Lastentarhanopettajaliiton ja Sosiaalityöntekijäin Liiton työnseisaukset järjestetään kuudella paikkakunnalla: Helsingissä, Vantaalla, Tampereella, Turussa, Oulussa ja Joensuussa. Ne alkavat aamukuudelta ja päättyvät illalla kello 22. Päivähoidon työnseisaus koskee vain kunnallisia päiväkoteja.

Helsingin ja Turun farmaseutit osallistuvat työnseisaukseen tunnin mielenilmauksella puoliltapäivin. Päiväkotien ryhmäjakoihin tullee muutoksia, mutta päiväkodit ottavat lapsia vastaan normaalisti. Erikoisjärjestelyjä saatetaan kuitenkin tarvita.

Työnantajapuoli pitää lakkoja laittomina ja aikoo viedä ne työtuomioistuimeen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme