Mainos
Mainos

Lastenvaatteiden turvallisuudesta löytyy puutteita

Alle 134-senttisten vaatteissa ei saa olla nauhoja tai nyörejä hupussa tai pään alueella.

Suomalaiskaupat myyvät edelleen vaaralliseksi todettuja pienten lasten vaatteita. Kuluttajaviraston valvontaiskussa kaupoista löytyi vaatteita, joiden nauhat ja kiristysnyörit voivat aiheuttaa kuristumisvaaran.

Eurooppalaisen standardin mukaan alle 7-vuotiaille ja alle 134-senttisille lapsille myytävissä vaatteissa ei saa olla nauhoja tai nyörejä hupussa tai pään alueella. Tällä halutaan ehkäistä se, että nauha jäisi kiinni esimerkiksi kiipeilytelineeseen.

Kuluttajavirasto testautti tullilaboratoriossa 27 erilaista ja eri-ikäisille tarkoitettua vaatetta. Neljässätoista havaittiin standardin vastaisia naruja ja nyörejä. Muissa vaatteissa havaittiin pienempiä puutteita.

Testattujen vaatteiden valmistajat, valmistuttajat tai maahantuojat ovat ilmoittaneet, että vielä myynnissä olevien pienten lasten vaatteiden puutteet korjataan tai ne poistetaan kokonaan myynnistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme