Mainos
Mainos

Latukone upposi jäihin Ylläksellä

Ylläksen Kukaslompolojärven laduilla ajanut latukone vajosi jäihin puolenpäivän aikaan.

Kyydissä olleet kaksi miestä ehtivät pelastautua hyppäämällä latukoneen kyydistä ennen koneen uppoamista. Nyt järvellä ollut kuuden kilometrin latureitti on suljettu.

Ylläksen matkailuyhdistyksen toiminnanjohtaja Tiina Walin-Jatkola sanoo, ettei vastaavaa ole koskaan aiemmin tapahtunut. Vaaratilanteen vuoksi jäitten päällä olevia latureittejä aletaan tarkkailla entistä tarkemmin.

- Kyseinen latureitti on avattu vasta helmikuun alussa juuri sen vuoksi, että jäät olisivat tarpeeksi paksut. Jäämittausten perusteella Kukaslompolojärven jää on ollut paksuudeltaan 45 senttiä. Epäilyjä jään kestävyydestä ei ole ollut, sillä latukone on ajanut kyseistä reittiä aiemminkin, Walin-Jatkola sanoo.

Jäihin uponnut latukone painaa huimat 7000 kiloa. Walin-Jatkolan mukaan jäänpaksuuden perusteella jään olisi pitänyt kestää latukoneen paino. Onnettomuuspaikalla Kukaslompolon syvyys on noin neljä metriä.

- Ilmeisesti jään väliin on päässyt vettä, jolloin myös jään paksuus hapertuu. Silloin jään paksuus ei ole sen kantavuuden tae, matkailujohtaja kertoo.

Tällä hetkellä Ylläksen kaksi muuta käytössä olevaa latukonetta joutuvat tekemään töitä ympäri vuorokauden. Kukaslompolojärven pohjassa kiinni olevan latukoneen nostotyöt alkavat maanantaina.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme