Mainos
Mainos

Laturivikoja, tyhjiä tankkeja - Operaatio Lumihiutale valmiina jouluruuhkiin

Vuonna 1969 se alkoi: jouluruuhkissa pulaan joutuneita autoilijoita pelastava Operaatio Lumihiutale. 300 vapaaehtoista auttajaa on valmiina rankkaan rupeamaan tänäkin jouluna.

– Keli on ratkaiseiva tekijä siinä, millaista apua tarvitaan. Nyt kun olemme plussakelin puolella, niin tietenkään pakkasen tuottamat ongelmat eivät ole päällimmäisiä asioita, sanoo operaatiosta vastaavan Autoliiton koulutuspäällikkö Teijo Poutanen.

Poutasen mukaan tyypillisiä ongelmia näillä keleillä ovat esimerkiksi rengasrikot, laturiviat ja tyhjiin vajonnut polttoainetankki. Vesikelikin saattaa olla petollinen.

– Ongelmia voi syntyä siitä, että etelän liikenteessä on sulaa, mutta pohjoisessa saattaa olla hyvinkin liukasta. Siihen ei ehkä osata varautua.

Kelillä kuin kelillä vapaaehtoisille on tarvetta, sillä esimerkiksi viime vuonna Lumihiutaleelle tuli noin 3 000 hälytyspuhelua.

Vapaaehtoiset muistuttavat, että ennen matkaa kannattaa tarkistaa, että autossa on mukana lämmintä vaatetta ja riittävästi pesunestettä, polttoainetta ja öljyä.

(MTV3)

Katso Mari Karppisen juttu (Seitsemän uutiset 17.12.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme