Mainos
Mainos

Lauha sää houkutellut ihmisiä vesille – kuusi ihmistä hukkui marraskuussa

Poikkeuksellisen lauha sää on houkutellut ihmisiä vesille veneillä vielä pitkälle alkutalveen. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton mediasta keräämien ennakkotietojen mukaan marraskuussa hukkui kuusi ihmistä.

SUH:n mukaan leudot ilmat ovat houkutelleet ihmisiä vesille. Marraskuun kuudesta hukkumisista neljä tapahtui vesiliikenteessä. 

– Veden varaan joutuessa hypotermian vaara on tällä hetkellä erityisen suuri. Mikäli siis vielä veneellä liikkuu, niin ehdottomasti pelastautumispuku ja pelastusliivit päälle. Lisäksi on syytä pakata kännykkä vesitiiviisti ja helposti saataville, jotta mahdollisen onnettomuuden sattuessa avun hälyttäminen onnistuu, toteaa SUH:n tiedotteessa toiminnanjohtaja Kristiina Heinonen. 

Yksi hukkumisista oli jäihin vajoaminen Lapissa. SUH muistuttaa, että jäät ovat toistaiseksi vielä lähes kaikkialla maassa heikkoja tai niitä ei ole lainkaan.

Ennakkotietojen mukaan tämän vuoden tammi-marraskuussa hukkuneita on yhteensä 90. Viime vuonna vastaavana aikana hukkui 146, eli pudotus hukkuneiden kokonaismäärässä on huomattava. Osaltaan tähän voi vaikuttaa kylmä ja sateinen kesä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme