Mainos
Mainos

Lauha sää romahdutti Perämeren kalasaaliit

Tämän talven kalamäärät ovat heikon jäätilanteen takia pudonneet murto-osaan tavallisesta.

Perämeren poikkeuksillisen huono jäätilanne on romahduttanut kalasaaliit. Tähän aikaan talvesta meren pitäisi olla jäässä, mutta jäätä löytyy vain aivan rannikolta, ja ulappa on vielä täysin sula.

Normaali talvena jääkansi pitää meriveden kaloille suotuisan lämpimänä.

- Kyllähän nyt on tosi poikkeuksellista, että viikon jaksoissa on tullut kovia matalapaineita ja etelänpuoleisia tuulia ja myrskyjä. Ne ovat aina vieneet sen ohuenkin jään, mitä on yrittänyt kertyä. Nykyiset jäät ovat kuudennet tai seisemännet tälle talvelle, kertoo kalastaja Esa Pirkola Kalajoelta.

Siika ja taimen ovat arvokkaimmat kalat joita merialueelta talvisin pyydetään. Kalamäärät ovat nyt heikon jäätilanteen takia pudonneet murto-osaan siitä mitä ne voisivat olla.

- Kyllä pitää mennä ajassa pitkästi takasin päin, aina tuonne 1930-luvulle, että löytyy vastaava talvi. Vuonna 1973 oli lauha talvi, mutta se ei ollut näin myöhälle lauhaa, Pirkola muistelee.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme