Mainos
Mainos

Lauha talvi on tuonut moottorikelkkailijat ajoteille

Lauha ja vähäluminen talvi on ajanut moottorikelkkailijoita taajama-alueille ja ajoteille. Poliisi onkin joutunut tehostamaan moottorikelkkailijoiden valvontaa. Vain pohjoisemmassa Suomessa on normaali kelkkailukeli.

– Osasyy siihen, miksi ihmiset tekevät laittomuuksia on se, että metsäpohjat sekä joet ja jäät ovat niin heikkoja, että siellä ei pystytä ajamaan, vanhempi konstaapeli Tommi Lahtela kertoo liikkuvasta poliisista.

Moottorikelkkailu on sallittua vain merkityillä reiteillä. Laittomasta ajelusta poliisi rankaisee huomautuksella tai sakkorangaistuksella

– Varsinkin tässä Oulun kaupungin alueella on tullut paljon ilmoituksia, että täällä ajellaan jopa jalkakäytäviä ja hiihtolatuja pitkin. Juuri sen takia täällä ollaan oltu valvomassa ja rikkomuksista on kirjoitettu jo rangaistusvaatimuksiakin, Lahtela kertoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme