Mainos
Mainos

Lautapelit paljastivat poliitikkojen ilmastoteot

Ministerien, poliitikkojen ja virkamiesten ilmastotaidot joutuivat puntariin, kun he tänään pääsivät pelaamaan ilmastoaiheisiksi muunnettuja tuttuja lautapelejä. Helsingin ilmastoinfossa järjestetty pelitilaisuus paljasti, että poliitikoilla on ainakin selittämisen taito hallussa. Sen sijaan ilmastoteoissa on vielä parantamisen varaa.

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk.) joutuu heti "Milloin viimeksi" -pelin alkumetreillä tunnustamaan, ettei muista, milloin on viimeksi tullut joukkoliikennettä käyttäen töihin.

- En muista. Tulen virka-autolla töihin.

Seuraavakaan kysymyskään ei tuo helpotusta: Milloin viimeksi kävit kierrätyskeskuksessa?

- En muista, milloin olisin käynyt. En ole niin isoja tavaroita vieny pois, puolustelee Lehtomäki.

Sanaselitystä vaativa Alias-peli näyttääkin sopivan paremmin poliitikoille. Työministeri Anni Sinnemäen (vihr.) joukkue vie voiton ensimmäisessä erässä.

- Kyllä se, että osaa sanoa jonkin asian monin sanoin, niin siitä on kyllä hyötyä myös tässä poliitikon työssä, tunnustaa Sinnemäki.

Vähemmän lentomatkoja ja lisää lajittelua

Omia ilmastotekojaan poliitikot listaavat mielllään.

- Asun kaukolämmitetyssä kerrostalossa Helsingissä ja sehän on jo ilmastoteko. Lisäksi kierrätän, syön kasvisruokaa ja käytän joukkoliikennettä, luettelee vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki.

- Olen määrännyt, että ministeriössä on aina Helsingin vettä tarjolla eikä mitään pullovettä, kehaisee maahanmuuttoministeri Astrid Thors (RKP).

Poliitikot kuitenkin tunnustavat, että enemmänkin voisi tehdä.

- Lapsiperheessä pyykinpesukone pyörii koko ajan, mutta energiankäyttöä pitäis kyllä tehostaa, arvioi ministeri Lehtomäki.

- Töihin liittyy palon matkustelua. Lentomatkoja tulee, kun on kokouksia Brysselissä. Kotimaassa yritän kyllä aina valita junan, selittää työministeri Sinnemäki.

- Lajittelussa ja jätehuollossa voisin parantaa, sanoo maahanmuuttoministeri Thors.

Katso Päivi Mäki-Petäjän juttu (Seitsemän uutiset 21.1.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme