Mainos
Mainos

Lautaskiista hiertää nyt ulkoasiainvaliokunnassa

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnassa ei ole päästy yksimielisyyteen niin sanotussa lautaskiistassa.

Valiokunnassa on edelleen erimielisyyksiä tasavallan presidentin osallistumisesta EU:n huippukokouksiin ja ulko- ja turvallisuuspolitiikan valmistelusta.

Hallituspuolueet yrittivät tyynnytellä oppositiota esittämällä, että hallitus antaisi presidentin ja valtioneuvoston yhteistoiminnan sujumisesta keväällä selvityksen. Tämä ei kuitenkaan oppositiopuolueille riitä.

SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen mielestä olisi vielä kuultava asiantuntijoita varsinkin presidentin kytkemisestä valtioneuvoston kanssa yhteiseen kannanmuodostukseen ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Sosiaalidemokraatit haluaisivat hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittiselle valiokunnalle oman sihteeristön.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Pertti Salolaisen (kok.) mukaan valiokunta käsittelee asiaa vielä huomenna aamulla. Salolainen korostaa, että ulkoasiainvaliokunta tarkastelee presidentin ja valtioneuvoston suhteita vain siitä näkökulmasta, miten yhteistoiminta toimii.

Lautaskiistaa selvittää myös eduskunnan perustuslakivaliokunta, joka tutkii, onko valtioneuvoston näkemys pääministerin yksinomaisesta osallistumisesta huippukokouksiin perustuslain mukaista. Perustuslakivaliokunta päättänee kannastaan vasta helmikuussa.

Katso Matti Maunun juttu

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme