Mainos
Mainos

Lautaskiistasta jouduttiin äänestämään valiokunnassa

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta ei saanut aikaan yksimielistä kannanottoa ulkopolitiikan johtamisesta ja Suomen edustajasta EU:n huippukokouksissa. Hallituksen kanta on, että Suomea edustaa jatkossa huippukokouksessa pääsääntöisesti pääministeri ja avustava ministeri.

Hallituksen linjaus hyväksyttiin äänin 12-5. Vastaan äänestivät SDP:n ja vasemmistoliiton edustajat.

Valiokunta haluaa kuitenkin hallitukselta vielä selvityksen siitä, ovatko hallituksen ja tasavallan presidentin yhteistyön muodot riittävät uudessa tilanteessa, kun EU:n Lissabonin sopimus on tullut voimaan.

- Onhan tämä uskomaton tilanne, että ensimmäistä kertaa koko ulkoasiainvaliokunnan historiassa tehdään päätös, ettei asiantuntijoita kuulla enää, ja asia keskeytetään äänestyspäätöksellä. Aika poikkeuksellista, sanoo SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoma.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Salolainen näkee asian toisin.

- Hallitusrintaman näkemyksen mukaan asiantuntijoita oli kuultu jo aivan riittävästi. Oli tasavallan presidentin kanslia, pääministeri, ulkoministeri, valtioneuvoston kanslia, EU-toimiston suurlähettiläs täällä Helsingissä jne. Eli meidän käsityksen mukaan niiltä osin kuin tämä kuului meille oli riittävästi kuultu asiantuntijoita, Salolainen selittää.

Äänestyksessä hävinnyt vasemmisto-oppositio olisi halunnut jatkaa vielä asian käsittelyä kuulemalla lisää asiantuntijoita.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot