Mainos
Mainos

Lauttasaaren bussiturman syitä selvitellään

Poliisi ei käy vielä veikkailemaan onnettomuuden syytä. Tekninen tutkinta on käynnissä, mutta muuten ei ole poliisin mukaan vielä paljoakaan edistytty.

Lauttasaaren bussiturman syiden selvittely jatkuu. Ajoneuvojen teknisestä tutkinnasta vastaa onnettomuutta tutkiva lautakunta, ja poliisi selvittää onnettomuuden syitä kuulusteluilla.

- Tekninen tutkinta on käynnissä, mutta muuten ei ole vielä paljoakaan edistytty, sanoo tutkinnanjohtaja, ylikonstaapeli Ilpo Liikkanen Helsingin keskustan poliisipiiristä.

Poliisi ei käy vielä veikkailemaan onnettomuuden syytä. Liikkanen arvioi, että kuulustelujen avulla asia alkanee avautua aikaisintaan ensi viikolla.

- Tutkinta on vielä niin alkuvaiheessa ja ristiriitaisia tietojakin on, Liikkanen korostaa.

Onnettomuus sattui eilisiltana Länsiväylällä Lauttasaaren Katajaharjun liittymän kohdalla. Kiihdytyskaistalla oli erikoiskuljetus, ja sitä ohjannut pakettiauto oli pysähtynyt bussikaistalle Länsiväylällä. Moottoritietä tullut bussi törmäsi pakettiautoon, ja takana tullut toinen bussi ajoi vielä ensimmäisen perään.

- On ristiriitaista tietoa siitä, oliko pakettiautossa hälytysvilkut päällä vai ei. Ajokaistalla tilannetta varmistaneella ihmisellä oli ilmoitustietojen mukaan suojaliivi, Liikkanen kertoo.

Alkutietojen mukaan törmäys olisi ollut melkoinen, sillä ainakin ensimmäisellä bussilla oli kova vauhti. Liikkanen toppuuttelee arviota.

- Linja-autojen vauhti selviää, kun tekninen tutkinta valmistuu. Suoraan menevillä kaistoilla ne Länsiväylällä menivät.

Turmassa loukkaantui kolmattakymmentä ihmistä, joista osa poistui omin voimin paikalta. 12 ihmistä vietiin sairaalahoitoon, mutta loukkaantuneista kukaan ei ollut hengenvaarassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme