Mainos
Mainos

Lax jättää europarlamentin

RKP:n europarlamentaarikko Henrik Lax, 61, ei asetu enää ehdolle ensi vuonna pidettävissä europarlamenttivaleissa.

Lax kertoo tiedotteessaan olevansa perin tyytyväinen parlamentissa saamiinsa kokemuksiin. Erityisen tyytyväinen hän on, että hänen ponnistelujensa tärkein tavoite on toteutumassa.

- Olen pitkään toiminut sen puolesta, että EU laatisi oman kehittämisstrategian Itämeren alueelle, ja joulukuussa Lissabonin huippukokous teki päätöksen tästä. Nyt on oikea ajankohta astua sivuun ja pohtia elämäni seuraavaa vaihetta, hän korostaa.

Lax on varatuomari ja diplomiekonomi. Hänet valittiin eduskuntaan vuonna 1987. Hän oli kansanedustajana vuoteen 2004, jolloin hänet valittiin Euroopan parlamentin jäseneksi.

Eduskunnassa Lax toimi lakivaliokunnan puheenjohtajana 12 vuotta. Yhtä pitkän ajan hän toimi folktingetin eli suomenruotsalaisten kansankäräjien puheenjohtajana. Europarlamentissa Lax on viisumilainsäädännön laajan uudistuksen esittelijänä, Venäjän valtuuskunnan aktiivisena jäsenenä sekä Itämeren alueen yhteistyöverkoston varapuheenjohtajana.

- Toimikauteni Euroopan parlamentissa päättyy runsaan vuoden päästä. Olen silloin täyttänyt 63 vuotta ja toiminut parlamentaarikkona yhtäjaksoisesti 22 vuotta sekä melkein yhtä monta vuotta elinkeinoelämän palveluksessa. On aika pitää sapattivuosi ja pudottaa kierroksia, Lax perustelee päätöstään.

Lax aikoo parantaa venäjän kielen taitoaan ja myös historian tuntemustaan. Hänen mielestään tämä voisi avata mahdollisuuksia ottaa hänen tähänastisia kokemuksiaan uuteen käyttöön. Aiempaa rauhallisempi tahti antaisi myös parempia mahdollisuuksia hoitaa kuntoa ja mielen vireyttä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme