Mainos
Mainos

Lax: Nato-jäsenyys ravistelisi Suomen pois suomettumisen varjosta

Presidenttiehdokas Henrik Lax sanoo tänään julkistetussa vaalimanifestissaan, että jäsenyys Natossa lopettaisi kaikki arvailut Suomen turvallisuuspolitiikasta ja antaisi mahdollisuuden osallistua Suomen tulevaisuutta koskeviin tärkeisiin päätöksiin.

Presidenttiehdokas Henrik Lax näkee Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden suomalaisille psykologisesti tärkeänä keinona päästä pois suomettumisen varjosta. Laxin mukaan tämä ei kuitenkaan onnistu, ellei Suomi pysty osallistumaan täysipainoisesti läntisten demokratioiden yhteistyöhön, Nato mukaan lukien.

Henrik Laxin mukaan myös Venäjän johto on jo ajat sitten tottunut ajatukseen, että Suomi liittyy Natoon.

- Jäsenyys Natossa lopettaisi kaikki arvailut Suomen turvallisuuspolitiikasta ja antaisi meille mahdollisuuden osallistua tulevaisuuttamme koskeviin tärkeisiin päätöksiin, hän sanoi vaalimanifestissaan, joka julkistettiin presidentinvaalikampanjan avajaisissa Helsingissä tänään. Avajaiset pidettiin RKP:n puoluetoimistossa, trubaduurin laulaman Henrik Lax -viisun voimalla ja sinivalkoisten ilmapallojen keskellä.

Lax haluaa vahvistaa myös siteitä muuhun Pohjolaan. Hän pitää tärkeänä, että nykynuorisokin oppii tuntemaan 650-vuotisen historiamme Ruotsin yhteydessä. Vahva yhteys muuhun Pohjolaan antaa hänen mielestään ainutlaatuisen mahdollisuuden rakentaa siltoja myös Baltian maihin ja Venäjälle.

Europarlamentaarikko Laxin kampanjamanifestin tunnus on "Rohkea, suvaitsevainen Suomi - Visio paremmasta kotimaasta". Tämä visio keskittyy pitkälti ulko- ja turvallisuuspoliittisiin asioihin, sillä vaalilehtisen seitsemästä aiheesta neljä keskittyy ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan.

Rahaa presidenttikampanjaan kuluu noin 200 000 euroa, josta puolet on jo koossa ylimääräisenä puoluetukena. Loput aiotaan kerätä muun muassa lahjoituksin, sponsorituella ja lokakuun puolivälissä järjestettävällä seminaarilla. Kampanja kiertelee lähinnä eteläistä ja rannikko-Suomea.

-Tavoitteena on päästä vaalien toiselle kierrokselle, RKP:n puoluesihteeri Ulla Achre'n kertoo.

Vaalipäällikkö Malin Berglundin mukaan t-paitoja tai rannekkeita ei ole tarkoitus teettää muiden presidenttiehdokkaiden tapaan, vaan sen sijaan jaetaan rintanappeja, postikortteja ja karamelleja.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 03.10.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme