Mainos
Mainos

Lax: Natoon aika liittyä nyt

RKP:n presidenttiehdokkas, europarlamentaarikko Henrik Lax katsoo, että Natoon liittyminen tällä hetkellä ei olisi provokaatio mitään maata kohtaan.

RKP:n presidenttiehdokkaan Henrik Laxin mielestä Suomen tulisi liittyä Natoon nyt, kun Euroopan tilanne on rauhallinen. Europarlamentaarikko Lax sanoo UP-uutispalvelun sunnuntaihaastattelussa, että Venäjän johto on todennäköisesti jo asennoitunut tähän.

Suomen Nato-jäsenyydessä ei Laxin mukaan ole kyse Venäjän uhasta, vaan uuden aseman ottamisesta kansainvälisessä politiikassa.

- Suomelle on erittäin tärkeää, että saadaan puhdistettua pois viimeiset suomettumisen rippeet. Arvailut maamme turvallisuuspoliittisesta asemasta eivät häviä ennen kuin osallistumme kaikkien länsimaisten demokratioiden yhteistyöelimiin Nato mukaan lukien.

Sopiva hetki hakea Natoon on Laxin mielestä juuri nyt, koska se ei olisi provokaatio ketään eikä mitään maata kohtaan. Jos tilanne maailmassa muuttuisi, tätä valintamahdollisuutta ei enää olisi, hän perustelee.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme