Mainos
Mainos

Leader–seminaari Kauhajoella

Ensimmäinen Brysselin ulkopuolella pidettävä Leader–seminaari alkoi Kauhajoella.

Maaseudun kehittämistoimia tukemaan tarkoitettua Leader-rahaa on voinut hakea 1991 alkaen. Tähän toimintaan liittyvät koulutus- ja seminaaritapahtumat on tähän saakka poikkeuksetta järjestetty Brysselissä.

Tänään Kauhajoella alkoi kuitenkin sunnuntaihin kestävä, ensimmäinen Brysselin ulkopuolella pidettävä Leader-seminaari.Se miksi Maaseudun uuteen tieto-taitoon ja uusiin teknologioihin keskittyvän seminaarin pitopaikaksi valittiin Kauhajoki on selkeä syy.

-Valitsimme Suomen, koska maa tunnetaan Leader-piireissä - erittäin menestyksekkäistä paikallisista toimintaryhmistään, toteaa Pedro Brosei Euroopan Leader-verkostoyksiköstä.

Leader-rahaa saavat sekä pienyritykset että erilaiset järjestöt. Hankkeen uutuus, innovatiivisuus ja työllistävyys ovat Leader-rahan tärkeimmät myöntämisperusteet. Komission mielestä Suomi on Leader-toiminnan kärkimaa Europaassa seuranaan Espanja ja Irlanti.

Leader-rahan tulevaisuus on Brysselissä vielä auki. Euroopan komission poliittinen sihteeri Jean-Michel Couradesin mukaan on kuitenkin odotettavissa, että Leader-kokeilu jatkuu myös tulevalla rahoituskaudella.

Leader-avustuksella käynnistetään Suomessa vuosittain vajaan 30 miljoonan euron kehittämishankkeet.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 07.04.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme