Mainos
Mainos

Legendaarinen huumepoliisi on kuollut

Suomen tunnetuimpiin huumepoliiseihin kuulunut Torsti Koskinen on kuollut.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Iltalehden mukaan Koskinen kuoli tiistaina sairauskohtaukseen. Hän oli kuollessaan 75-vuotias.

Koskisella oli pitkä perspektiivi huumerikollisuuteen. Hän palveli Helsingin poliisissa kymmeniä vuosia ja jätti huumepoliisin päällikkyyden siirtyessään eläkkeelle vuonna 1996.

Helsingin poliisista kerrottiin STT:lle, että Koskinen tuli laitoksen palvelukseen vuonna 1955. Seuraavalla vuosikymmenellä hän siirtyi joksikin aikaa keskusrikospoliisiin, mutta palasi sitten vuonna 1968 takaisin Helsingin poliisiin.

Helsingin poliisilaitoksen huumeryhmä perustettiin vuonna 1967 eli pian huumausaineiden kriminalisoinnin jälkeen. Koskinen muistetaan huumepoliisin pitkäaikaisena johtajana.

Eläkkeelle jäämisen jälkeenkin Koskinen toimi aktiivisesti huumeiden vastaisessa työssä. Hän osallistui muun muassa Irti Huumeista ry:n toimintaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme